Zwangerschapsforum

Iedere man krijgt ermee te maken. Iedere vrouw krijgt ermee te maken. Of beter: iedere vrouw zadelt haar man op met het gezeik dat vrouwen op zwangerschapsfora verkondigen.

Er bestaat een aantal regels met betrekking tot vrouwen die “helpen” op zwangerschapsforums:

  1. Wij onderzoeken niks, maar nemen alles klakkeloos aan.
  2. Wij nemen alles aan van degene die het hardste roept.
  3. Regel 2 klopt niet als het gaat over een man.
  4. Alles wat bij mij mis ging, gaat ook bij jullie mis!
  5. Mijn miskoop wordt jouw miskoop!
  6. Er is maar één iemand belangrijk: dat is de vrouw!

Besef dat van tevoren… of neem het voor lief.

Want jouw vrouw gaat sowieso vrijwel negen maanden lang online bivakkeren op zwangerschapsfora.  En waarschijnlijk nog veel langer.

Je vrouw weet namelijk niet waarom ze zich verdrietig voelt. Of waarom groen beter is dan rood of geel of groen of blauw of rood. Of welke kinderwagen beter is dan de ander. En ja, dat weet jij wel, maar van jou neemt ze het niet aan. Daarom bestaan er dus zwangerschapsfora… Die hebben de vrouwen ook nodig. En dat gaan we ze niet afnemen. We gaan het alleen in goede banen sturen:

Er zijn vier soorten vrouwen op deze forums: de hippies, de dombo’s, de moederkloeken en de eenmaligen. We nemen nu maar even aan dat jouw vrouw tot de laatsten behoort.

De eenmaligen

Waarschijnlijk is dit jouw vrouw. Althans dat hoop ik. Laten we sowieso maar hopen dat ze eenmalig op die fora komt. En geen account aanmaakt.

De moederkloeken

Wat een lieve vrouwen zijn dit zeg! Vrouwen die andere vrouwen willen helpen met al hun onzekerheden en moeilijkheden tijdens de zwangerschap. Zij beseffen dat het zwaar kan zijn in die negen maanden (en daarna) en ze willen daar iedere lotgenoot bij helpen. Met raad en als het moet daad. Meestal zijn dit superaardige vrouwen met genoeg ervaring. Ze zijn te vertrouwen en zijn niet direct tégen de man.

De dombo’s

Domme wijven zijn overal. En ook overal op internet. Dus ook op zwangerschapsfora. Deze wijven stellen vragen die ieder normaal persoon niet eens wil of kan beantwoorden. Voorbeeld zou kunnen zijn: “Moet ik de pil doorslikken, als ik geen tweeling wil en al wel zwanger ben?”. Laat hen gewoon links of rechts liggen.

De hippies

Er bivakkeren hele vrouwenstammen van dit soort op zwangerschapsfora. Deze vrouwen zijn erg zweverig en vinden alles wat rationeel is verwerpelijk. Ze willen terug naar de basis en alles wat van hennep gemaakt is, is briljant. Dit soort vrouwen is gevaarlijk. Dit zijn de vrouwen die het hardste roepen omdat ze het allemaal zo zeker weten.

En dat weten ze niet. Die hippiewijven weten helemaal niks. Ze nemen alles van elkaar aan en doen alles op gevoel. En dat gevoel is de waarheid: “mij lijkt A niet fijn, dus A is niet fijn”. Daarom moet je niks van deze vrouwen aannemen. Jij niet, en je vriendin niet. Zorg daar voor. Want voor je het weet neemt je vrouw alles van dit soort hippies aan. En dan is het einde zoek.

Controle

Beter is het dus om vooraf je zoveel mogelijk in te lezen. Dan weet je welke onzin je kunt verwachten én ontkrachten.

Delen: