Sexy Verloskundige

Vanaf het moment dat jullie weten dat jullie een kindje gaan krijgen, moet je vriendin of vrouw naar de verloskundige. En ja, jij zult ook zo nu en dan mee moeten (doe je dit niet, dan ben je een ongevoelige en ongeïnteresseerde botte lul – geloof me).

De verloskundige (vroeger ook wel de vroedvrouw genoemd) is een verpleegkundige die de zwangerschap, bevalling en kraamtijd begeleid. Wanneer er complicaties optreden (waar we niet vanuit gaan) verwijst de verloskundige jullie door naar en gynaecoloog. De verloskundige heeft gewoon een 4 jarige HBO opleiding afgerond, dus meestal zijn ze vrij capabel.

Afspraken bij de verloskundige

Gelukkig hoef je niet mee naar iedere afspraak bij de verloskundige. Je partner moet namelijk nogal vaak die kant op. In het begin wat minder vaak, maar tegen het einde van de zwangerschap zit ze er wekelijks. Wat ze daar allemaal bespreken en doen is voor mannen een raadsel, maar het houdt de dames ten minste van de straat. Nee, de man hoeft doorgaans alleen mee naar de leuke afspraken. Dat zijn in principe:

  • De eerste afspraak (én eerste echo!)
  • De eerste keer het hartje horen
  • 20 weken echo
  • Evt. liggingsecho

Dat valt dus allemaal zeer mee en kunnen we best opbrengen voor ons lieve schatten. En, eerlijk is eerlijk, het is best leuk om je kindje te zien en te horen, terwijl ze in de buik ziet. Net als je thuis je kindje kunt horen en voelen in de buik.

Zwangerschapscursus

Vaak geeft de verloskundige ook een zwangerschapscursus. En anders zal ze zeker informatie daarover kunnen geven. Deze cursus is zeker bij een eerste kindje aan te raden. Geloof me maar, je vrouw en vooral ook jij steekt er veel van op.

Delen: