Flesvoeding man

Er zijn hele discussies over gevoerd. Hele forums over vol geschreven. Er hebben heksenverbrandingen door plaatsgevonden. Borstvoeding of flesvoeding. Het schijnt in ieder geval dat borstvoeding beter is voor het kind. Betekent dat dan dat flesvoeding veel minder goed is? Nee, je kind zal er niks aan overhouden als het nooit borstvoeding heeft gehad. Soms heb je niet eens de keuze, omdat de voeding niet op gang komt. Heb je wel de keuze, overweeg dan het volgende:

Voordelen borstvoeding

De belangrijkste reden om op borstvoeding aan te dringen is dat jij geen nachtvoeding hoeft te doen. Word je ’s nachts wakker van een huilende baby, dan geef je je vrouw een por en draait je weer lekker om. Een andere reden is dat het gratis is en altijd bij de hand. Daarbij bevat borstvoeding antistoffen die het kindje wat beter beschermen tegen ziektes. Dat betekent echter niet dat je baby niet ziek kan worden!

Nadelen borstvoeding

Tsja, je vrouw zal waarschijnlijk zeggen dat het een nadeel is dat jij geen nachtvoeding kan geven. Ach, in het begin is het wel leuk om de fles te geven, maar het verveelt heel snel. Borstvoeding ziet er in ieder geval smerig uit. Je wilt ook geen andere vrouwen zien die borstvoeding geven, dus je eigen vrouw ook niet. Ook kan je vrouw niet eens gezellig een avondje wijntjes met je drinken (en dat mis je na die negen maanden echt wel). Andere nadelen zijn dat je niet goed weet hoeveel je kindje heeft gedronken en ook dat het vaker moet drinken.

Fabels borstvoeding

Dat je vrouw nog grotere borsten zou krijgen door borstvoeding is onzin. Ook dat ze wel of niet meer zin krijgt in seks door borstvoeding is een fabeltje. Dat hoef je dus allebei niet te overwegen wanneer jullie de keuze maken. Anders was het wel érg makkelijk geweest!

Geen korting flesvoeding

Op flesvoeding nummer 1 (voor de allerjongsten) mag geen korting worden gegeven. Dat is weer het bemoeizuchtige van de overheid. Laat je daardoor niet beïnvloeden in je keuze. Deze regel komt door al die hippiewijven die hun kinderen tot hun 4de nog borstvoeding geven. Die mogen ze wat ons betreft op een onbewoond eiland zetten met hun hangtieten.

Conclusie borst- of flesvoeding

Als het aan jou ligt kies je voor borstvoeding om die ene reden: geen nachtvoeding voor jou! Echter als je partner het met tegenzin gaat doen kun je misschien toch beter voor flesvoeding kiezen. Is beter voor de sfeer.

Delen: